Najnovejši prispevki

PALO SANTO Moč svetega lesa je velika, zato je pravilna uporaba ključna, da izkoristite ves njegov potencial.

Prednosti Svetega Lesa in navodila za uporabo

Palo Santo je eden najbolj dišeč les na svetu. Sladki vonj po borovcu, meti in limoni je že stoletja znanilec zdravljenja in sreče. Šamani, svetniki in tisti, ki iščejo močnejšo duhovno povezavo s svetom, uporabljajo palo santo za zaščito, izkušanje in zdravljenje. Spodaj je naštetih nekaj koristi, ki jih ponuja Palo Santo:

Duhovno čiščenje in energetsko čiščenje.

Že stoletja so avtohtoni prebivalci Andov uporabljali palo santo za duhovno in energetsko čiščenje. Ko se les zažge, se verjame, da se čisti negativna energija ter da se ponovno vzpostavi mir.

Navdihuje ustvarjalnost in prinaša ljubezen ter srečo.

Zakurite palčko svetega lesa z vžigalnikom ali uporabite brikete oglja, ki se uporabljajo za ritualno dimljenje. Dim bo v vaš prostor prinesel ustvarjalnost, ljubezen in srečo. Les lahko pomaga razsvetliti energijo v prostoru in spodbuja občutek pozitivnosti in veselja. Vonj prav tako zmanjšuje stres in tesnobo ter povečuje jasnost in koncentracijo.

Spodbuja globlje povezave z božanskim izvorom.

Če je meditacija YIN, je palo santo YANG. Vonj ki dviga razpoloženje je popolni partner za vašo meditacijsko prakso. Dvignite svoje vibracijo in odkrijte mir ter prizemljenost medtem, ko se poglobite v izkušnjo in se globje povežete z Zemljo ter svojo zavestjo.

Zdravljenje fizičnega telesa.

Palo santo se lahko uporablja kot pomoč k zdravljenje številnih fizičnih obolenj, vključno s prehladi, rdečico, anksioznostjo, depresijo, astmo, bronhitisom, glavoboli in čustvenimi travmami. Zaradi protivnetnih lastnosti, uporabite olje Svetega Lesa za lajšanje bolečine pri artritisu in bolečinah v sklepih.

Palo Santo čaj (narejen s kuhanjem lesa v vroči vodi) deluje kot naravna prebavna pomoč. Olje lahko dodamo milom, grmičevjem in losionom, da očistimo in navlažimo kožo. Sveti Les vsebuje tudi visoko koncentracijo spojine imenovane d-limonen, ki naj bi pripomogla k preprečevanju različnih vrst raka.

Energetska zaščita in odstranjevanje negativnosti.

Kadar se Palo Santo uporablja za dimljenje ali sežiganje, lahko odpravi negativno energijo in s tem ustvari mirnejši prostor. Odločite se, kaj želite iz svojega prostora očistiti, nato se premaknite od kota do kota, uporabite besede čiščenja, da odstranite vsako slabo energijo, dvignite duha in napolnite svoj dom s srečo.

Besede čiščenja: Sprostim vso energijo, ki mi ne služi več v svoje najvišje dobro. Prosim, da ljubezen, svetloba, zdravje, bogastvo, sreča in obilje zapolnijo moj obstoj.

Prečiševanje kristalov z uporabo Svetega Lesa.

Zelo podobno kot ljudje, lahko tudi kristali med čiščenjem nase navlečejo energije, ki jih ne podpirajo. Da ohranijo svojo najboljšo lastnost imajo tako kot ljudje tudi kristali veliko koristi od ritualnega čiščenja. Vključite prakse dimljenja vsae 2-3 dni za vaš rožnati kremen, ametist, jaspis, citrin ali druge kristalne. Ta praksa je čudovit način, da ohranite svoje kristale pripravljene z njihovo polno močjo in jih potem varno uporabite, ko to najbolj potrebujete.

Besede čiščenja

Sprostim vso energijo, ki mi ne služi več v svoje najvišje dobro. Prosim, da ljubezen, svetloba, zdravje, bogastvo, sreča in obilje zapolnijo moj obstoj.

Navodila za prižig lesa

1. Prižig lesa

Vzemite en konec palice in držite nasprotni konec palice nad ognjem, svečo ali vžigalnikom. Naj plamen zajame konec palice nato počasi zavrtite palico naprej in nazaj. Palo santo je zelo gosti les, ki ne zagori tako enostavno, zato lahko traja nekaj sekund, da zagori.

2. Pričetek dimljenja

Ko ste uspešno prižgali les, pustite, da gori približno 10-20 sekund, nato upihnite ogenj ali z njim udarite ob posodico za dimljenje, da bo ogenj ugasnil. Ko bo ogenj ugasnil, se bo pričelo močno kaditi. Dimljenje traja toliko časa, kot se dimi iz lesa.

3. Pripomoček k meditaciji ali sproščanju

Položite Palo Santo v keramično posodico ali školjko ter uživajte v vonju, ki ga sprošča. Dimite lahko med meditacijo, vadbo, igranjem, sproščanjem, itd.

4. Dimljenje prostora in predmetov

Premikajte palico po zraku v vse smeri, da sprostite dim v prostor. Ker še vedno tli, bo prostor napolnil z blagim in prijetnim vonjem. Nesite les nad vsemi področji, ki jih želite očistiti, vključno z vogali v hiši, hodniki in notranjost omar. Izgovarjajte zgoraj omenjeno BESEDE ČIŠČENJA. Bodite pozorni na morebitni pepel in skrbite za varnost.

Ste pozabili geslo? Vnesite svoje uporabniško ime ali e-poštni naslov. Po e-pošti boste sprejeli povezavo za ustvarjanje novega gesla.