SPLOŠNI POGOJI DanYoga, Veronika Mežnar s.p. in SPLETNE TRGOVINE WWW.DANYOGA.SI

Vsak udeleženec ali udeleženka na dogodkih, terapijah in coachingih se za udeležbo na te odloči sam in to prostovoljno, samostojno ter svobodno. Vsak/a polnoletna oseba, ki se odloči obiskati dogodke, prireditve, terapije in coachinge v okviru DanYoga, Veronika Mežnar s.p. stori to pri polni zavestjo in lastno odgovornostjo, kar dokaže z obiskom na terapiji, dogodku ali coachingu. Za mladoletne osebe se pridobi privolitev staršev ali skrbnikov.

Proces na dogodkih, terapijah in coachingih je namenjen procesu samospoznavanja in samopomoči, pomeni, da si udeleženec po prejetju tehnik in pristopov lahko pomaga sam na lastno odgovornost. Pristopi in intervencije s strani terapevta ali coacha se predhodno odobrijo s strani klienta. Za pravilno in ekološko uporabo tehnik s strani klienta po terapiji, terapevt ne odgovarja. Za morebitne učinke (zaželene ali nezaželene) po terapijah ne odgovarjamo in si ne jemljemo zaslug.

1. SPLOŠNO

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine DanYoga (v nadaljevanju: spletna trgovina) so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja podjetje DanYoga, Veronika Mežnar s.p. (v nadaljevanju: ponudnik), registrirano za opravljanje prodaje prek spleta.
Spletna trgovina omogoča nakup medicinskih pripomočkov, zdravil, ki se izdajajo brez recepta, prehranskih dopolnil, kozmetike in drugih izdelkov prek spletnega naslova: www.danyoga.si.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji so javno objavljeni na vidnem mestu na spletni strani in so stalno dostopni na vseh straneh spletne trgovine. Ponudnik tudi pred nakupom izrecno opozarja na splošne pogoje ter zahteva, da se kupec z njimi seznani in da se z njimi strinja, preden opravi nakup. Če se kupec z njimi ne strinja, ne more opraviti nakupa. Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli  in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

2. OPREDELITEV POJMOV V SPLETNI TRGOVINI

V spletni trgovini uporabljamo naslednje pojme:

Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki spletno trgovino uporablja.
Registrirani uporabnik je uporabnik, ki je opravil registracijo in s tem pridobil vstopno geslo in uporabniški račun v spletni trgovini.
Uporabnik hitrega nakupa je uporabnik, ki v spletni trgovini opravi nakup tako, da ne opravi registracije, ampak izbere možnost hitrega nakupa.
Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka registracije ali hitrega nakupa. Kupec je lahko potrošnik ali pravna oseba. Če je kupec pravna oseba, se v polja za vpis podatkov o podjetju vnesejo osebni podatki zakonitega zastopnika pravne osebe. Zaradi izvajanja pravic na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov je treba razlikovati med kupcem, ki je fizična oseba (potrošnik),  in kupcem, ki je pravna oseba. Za kupce, ki so pravne osebe, ne veljajo določila ZVPot, ampak določila iz teh splošnih pogojev.
Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.

3. NAROČILO

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke 24 ur na dan 7 dni v tednu. Izdelke je mogoče naročiti v slovenskem jeziku, dostavljajo pa se na območju Republike Slovenije. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba.

Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb „zaključi nakup“), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema.  Možno je samo plačilo po povzetju. Stroški poštnine za RS so skupno 4EUR.

Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti ali drugače.

Če ponudnik sumi, da je prišlo do zlorabe spletne trgovine, lahko naročilo zavrne. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba o nakupu je shranjena pri ponudniku, registrirani uporabnik pa lahko do nje kadar koli dostopa tudi prek svojega uporabniškega računa v spletni trgovini. V vsakem primeru pa lahko uporabnik zahteva pogodbo o nakupu prek elektronske pošte: naročila@danyoga.si

4. POSTOPEK SKLENITVE POGODBE

4.1. Koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe
Na voljo do sklenitve kupoprodajne pogodbe so naslednji koraki:
–         Prijava v spletno trgovino z uporabniškim imenom in geslom ali
–         Iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov spletne trgovine
–         Izbor izdelka ali izdelkov v spletni trgovini
–         Dodajanje izbranega izdelka v košarico
–         Izbor količine izdelka za nakup v nakupovalno košarico
–         Pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini
–         Podatki o kupcu, kjer se že registrirani uporabniki vpišejo s svojim uporabniškim imenom in geslom ali izberejo hitri nakup, kjer vpišejo potrebne podatke
–         Dodaja naslova za dostavo, v primeru, da se razlikuje od vnešenega
–         Plačilo možno samo po povzetju
–         Pregled naročila z stroški dostave
–         Potrditev in oddaja naročila in s tem zaključek nakupa

4.2. Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila
Pred zaključkom in oddajo naročila je uporabniku, v tem primeru kupcu, omogočeno, da:
–         Vidi in pregleda, katere izdelke in izbral in dodal v košarico
–         Vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka
–         Ceno in količino vseh izbranih izdelkov ter stroška pošiljanja
–         Spreminja količino izbranih izdelkov
–         Odstrani izdelke iz košarice
–         Dodaja račun za podjetje
–         Spreminja način plačila

DanYoga, Veronika Mežnar s.p. kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov uporabnika oz. kupca, ki ga je ta navedel. Vsa naročila se v elektronski obliki hranijo pri ponudniku.

5. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1-UPB3).  Cene izdelkov in storitev ne zajemajo  stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora uporabnik ponudnika o tem predhodno obvestiti in zahtevati popravek obračuna ali odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil končno obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je konkludentno (molče) sprejel ceno iz končnega obračuna in pri ponudniku ne uveljavlja naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, glede na posamezne okoliščine, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen na mobilnih prodajnih mestih. Pridružujemo si pravico do dnevnih sprememb cen izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

6. MOŽNOSTI PLAČILA

Dostava za Slovenijo: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo ena možnost plačila:

– plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga.

7. DOSTAVA

Dostavo opravlja Pošta Slovenije na želeni naslov.

Glede na višino nakupa so stroški pakiranje in dostave za kupce z dostavo v Sloveniji 4EUR.

8. OSEBNI PREVZEM

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Studio DanYoga.
Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu
Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so je na voljo plačilo z gotovino.

9. DOBAVNI ROK

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, vam sporočimo rok dobave na naveden e-poštni naslov. Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

10. VRAČILO BLAGA 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločite. To sporoči na e-naslov: reklamacije@danyoga.si. Pri tem potrošnika bremenijo le stroški vračila blaga.

Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom.

Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti na obrazcu (obrazec lahko prevzamete na tej povezavi) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopate od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v navedenem roku.

V primeru odstopa od pogodbe bo podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnilo vsa prejeta plačila.

Vrnitev plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga oz. do prejema dokazila, da ste blago poslali nazaj.

Skladno z 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov odstop od pogodbe ni možen v primeru, da so bili naročena prehranska dopolnila in drugi posebni izdelki. To ne velja v primerih dostave napačnih izdelkov.

Če je potrošnik blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nezmanjšani količini poslati ponudniku v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu od naročila. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo.

Vračilu blaga je treba obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.
Kupec lahko blago vrne tako,

1) da poštno pošiljko pošlje na spodnji naslov ponudnika, pri čemer stroške vračila blaga krije kupec.
“Za spletno trgovino”
DanYoga, Veronika Mežnar s.p.
Parižlje 107
3314 Braslovče

ali osebno po predhodni najavi in potrditvi srečanja s strani DanYoga, Veronika Mežnar s.p. na naslov reklamacije@danyoga.si ali na telefonsko 0038631219423 kjer lahko osebno vrne blago. Ob vračilu mora prav tako priložiti kopijo originalnega računa.

11. REKLAMACIJA

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: reklamacije@danyoga.si, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije. Obrazec za reklamacijo dobite s klikom na to povezavo.

12. REŠEVANJE SPOROV

Kupec se v primeru napak pri pošiljanju ali na dobavljenem blagu obrne najprej na prodajalca neposredno, s pritožbo. Prodajalec nato, v primernem času, glede na naravo problema, kupcu odgovori tako, da pritožbo zavrne ali potrdi ter ponudi možne rešitve zadeve.

14. ODGOVORNOST

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine in vanje vključenih vsebin ter izdelkov. Ponudnik si prizadeva predstaviti čim bolj točne in posodobljene podatke, pri čemer pa ne izključuje morebitnih nenamernih napak glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov, uporebe ipd. zato je odgovornost kupca, da se sam izobrazi glede uporabe izdelkov. V spletni trgovini in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti.

Informacije na teh straneh so izključno za vašo zabavo. Ne moremo zagotoviti zdravniškega nasveta ali receptov, saj nismo zdravstveni delavci. Pred zaužitjem ali dimljenjem česar koli, kar ni hrana, toplo priporočamo, da poiščete nasvet pri pooblaščenem zdravstvenem delavcu.

Ponudnik spoštuje vestno in pošteno poslovno prakso, od kupca pa pričakuje, da bo pregledal končni obračun pred njegovim plačilom in ga v primeru nepravilnosti na to predhodno opozoril. Kupca zavezuje odgovornost pri pravnem prometu, ki nastane ob plačilu kupnine, s čimer konkludentno prizna pravilnost končnega obračuna in naročenega blaga. Fotografije izdelkov so simbolične in morda ne odražajo dejanskega stanja.

15. ZASEBNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih uporabnik posreduje prek košarice, kontaktnih obrazcev v spletni trgovini ali kako drugače (prek e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Ponudnik jih bo varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svojo privolitev. Za varovanje osebnih podatkov pa je odgovoren tudi uporabnik, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Ponudnik obvešča o novostih, prodajnih ugodnostih in drugih trženjskih dejavnostih le uporabnika, ki prostovoljno in izrecno privoli v prejemanje brezplačnih elektronskih novic DanYoga. Naročnik na e-novice se lahko od njihovega prejemanja v vsakem trenutku odjavi s klikom na povezavo „odjava“ na dnu e-novic oz. pošlje sporočilo o odjavi na e-naslov: info@danyoga.si

16. OBDELAVA IN HRAMBA PODATKOV

S podano privolitvijo uporabnik dovoljuje podjetju DanYoga, Veronika Mežnar s.p. da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva podjetja DanYoga, Veronika Mežnar s.p.

Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje DanYoga, Veronika Mežnar s.p. in pogodbeni obdelovalec, obdelujeta za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Več o tem, kako varujemo vašo zasebnost si lahko preberete v IZJAVI O ZASEBNOSTI.

Spletna stran www.danyoga.si prav tako uporablja piškotke. Več o tem, kaj so piškotki lahko preberete TUKAJ.

Želimo vam prijetno nakupovanje v spletni trgovini DanYoga!

Parižlje, september 2019