Vpliv joge na vaše telo DanYoga Joga

Vsak dan tvoj razum in telo opravljata najrazličnejše dejavnosti, ki zadovoljijo tvoje potrebe, uresničujejo namere in ti pomagajo ohranjati zdravje- DEJSTVO

Najpomembnejša naloga jogijskih asan je krepitev in čiščenje živčevja, še zlasti hrbtenjače in ganglijev, ki ustrezajo potem prane v subtilnem telesu.

Različne asane sistematično raztezajo in oglašujejo obrobno živčevje, ga krepijo in stabilizirajo nevrokemično transmisijo. Poleg tega uglašujejo tudi simpatično in parasimpatično živčevje, ki uravnavata hotene in nehotene funkcije.

Če imate zdrav živčni in endokrini sistem, se vam bosta telo in um odzvala na zahtevo ali grožnjo in se takoj vrnila v normalno stanje.

‼️Če sta živčevje in hormonski sistem v neravnovesju, nenehno pošiljata sporočila o grozeči nevarnosti in se pretirano odzivata na stres. To povzroči izčrpanost, visok krvni tlak, anksioznost, depresijo ter motnje v delovanju živčevja.

Šibko delovanje vitalnih žlez pripelje do neuravnoteženega metabolizma, posledice so debelost, menstrualne težave in še bi lahko naštevala.

Raziskave so potrdile, da z vadbo joge unčinkovito omejujemo zvišan krvni tlak in anksioznost, krepimo odpornost proti stresu, uravnavamo metabolizem in skrbimo za normalno delovanje živčevja. Z vadbo asan uravnavamo hormone in skrbimo za vitalno telo v vseh življenjskih obdobjih

Zato JOGA!

Podobni prispevki