Joga je skozi tisočletja uspela ohraniti celostni pristop k človeku DanYoga

Vse kar smo, kar čutimo, mislimo, izražamo, govorimo, delamo, vedno in vselej vpliva na okolje. Ne samo na naše bližnje okolje, ampak na celoten planet.

Vsak nosi odgovornost zase in za okolje. Nobeno naše dejanje ni brez pomena in brez vpliva. Zemlja deluje po principu izravnave – vse kar dajemo v okolje bomo prej ali slej izkusili sami.

Veliko ljudi me sprašuje ali so »primerni« za vadbo joge… Joga je za nekatere še vedno skrivnostna vadba, ki jo enačijo z religijo. Mogoče je res religija – religija ŽIVLJENJA.

V čem se torej joga razlikuje od drugih vadb?

Šport je postal samostojna panoga razvoja telesa, filozofija pa je postala vadba duha. Torej sta vadba telesa in vadba duha šli vsaka svojo pot. Joga pa je skozi tisočletja uspela ohraniti celostni pristop k človeku kot fizičnemu in duhovnemu bitju.

Veseli me, da nas je vedno več, ki se vračamo »navznoter« in verjemite, vsak človek je rojen za jogo, potreben je samo premik iz cone ugodja in ta premik lahko izboljša kakovost vašega zdravja, počutja, mišljenja… Ta premik vas bo vsakič znova vrnil v ta trenutek – v vdih in izdih.

Podobni prispevki