DanYoga Skozi redne prakse joge, se naučimo poslušati sebe, svoje telo, svoje misli, svoj um. Spoznavamo svojo notranjost in signale, ki nam jih telo sporoča vsak dan. Joga je lahko preprosto ali zahtevno urjenje, terapija, življenjski slog, duhovna izkušnja in nenazadnje vir zadovoljstva. Veliko je razlogov zakaj je dobro in priporočljivo izvajati jogo.

Skrbeti za svoje dobro počutje in zdravje je naša dolžnost in hkrati pravica… Ker prihajam iz zdravstvene stroke, bom danes z vami delila povzetek definicije zdravja.

Zdravje je po definiciji dinamično ravnovesje telesnih, duševnih, čustvenih, duhovnih, osebnih in socialnih prvin, ki se kaže v zmožnosti neprestanega opravljanja funkcij in prilagajanja okolju.

In v razmislek vsem nam… Smo resnično zdravi? Kaj storimo za svoje zdravje tekom dneva? Smo duševno pomirjeni? Je naš um čist? Je naše telo zdravo?

Skozi redne prakse joge, se naučimo poslušati sebe, svoje telo, svoje misli, svoj um. Spoznavamo svojo notranjost in signale, ki nam jih telo sporoča vsak dan. Joga je lahko preprosto ali zahtevno urjenje, terapija, življenjski slog, duhovna izkušnja in nenazadnje vir zadovoljstva. Veliko je razlogov zakaj je dobro in priporočljivo izvajati jogo.

Joga :
– povečuje vzdržljivost, moč in prožnost,
– veča vitalnost in energijo,
– izboljšuje telesno počutje
– zmanjšuje napetost in bolečine
– upočasni staranje
– vodi v notranji mir in ravnovesje
– veča odpornost
– veča osredotočenost in jasnost uma
– uskladi telo, um in dušo
– uravnava hormone
– veča umsko kondicijo
– omogoča prostor za duhovni razvoj
-spodbuja vztrajnost in osredotočenje
– pomaga prepoznati vedenjske vzorce
– veča samozaupanje……

Po jogijskih praksah je v studio danyoga vedno čarobno vzdušje… Vse je tako jasno, čisto in umirjeno… Dober znak, da dihamo, mislimo in se premikamo v prave smeri.

Podobni prispevki