DanYoga Nekaj o mišicah

 Okostne mišice so razporejene sorazmerno, od leve proti desni in od zadaj naprej, v plasteh, ki opravljajo različne dejavnosti. Vsaka mišica ima vstavek na mestu potega in začetek na sidrišču.

 Mišice ponavadi delujejo v parih – ko skrčite koleno, se mišica upogibalka skrči, mišica iztegovalka pa popusti; ko koleno zravnate se zgodi obratno.

 Podobno velja za dvigovalke in spuščalke, ki vzdigujejo ali spuščajo kak telesni del, pa iztezalke in pritezalke, ki ga primikajo ali odmikajo od osi telesa.

 Imamo tudi obračalke, ki sučejo kak del, pa zatezalke, ki naredijo sklepe toge, mišice zapiralke in tako naprej…

 Jogijske asane sistematično razgibavajo najprej en, nato njemu nasprotni niz mišic, tako, da mišice ostajajo elastične. Z redno prakso joge, napetost popušča, gibi postanejo lahkotni in živahni, bolečine pa zginejo.

JOGA OMOGOČA, DA SE MIŠICE IN KITE POČASI RAZTEGUJEJO, NE DA BI SE TAKOJ ZATEM NENADOMA SPET SILOVITO SKRČILE, KAKOR PRI VEČINI ŠPORTOV.

Tisti, ki obiskujete moje ure joge, že opažate prve telesne spremembe, kar me izjemno veseli… Danes spoznam novo skupino oseb, s katerimi bomo skupaj raziskovali telesne, umske in duševne zmogljivosti. Komaj čakam!

Naslednji četrtek ob 18.00 uri začnemo jogirati z novo skupino. Prijave na telefonski številki 040-541-680, ali pa kar v inbox.

NAMASTE #danyoga

Podobni prispevki