Kako si pa vi razlagate Jogo DanYoga

Jogo si vsak posameznik razlaga in jo doživlja drugače – saj gre za osebno izkušnjo.

Joga je lahko za nekaterega le telesna vadba, za drugega pravilen dih, spet nekdo Jogo doživlja, kot duhovno popotovanje, medtem, ko se nekateri niti ne znajo opredeliti, kaj njim predstavlja, dokler je ne doživijo.

JOGA je PRIPOMOČEK za polnejšo življenje in pomaga biti v trenutku tukaj in zdaj.

Večkrat se opomnim, da se vrnem v sedanji trenutek in tako v popolnosti ozavestim svoje telo, usmerim pozornost na vse, kar se dogaja v edinem resničnem trenutku, tukaj in zdaj. Poslušam zvoke iz okolice, spremljam občutke v sebi, opazujem svoje misli… Vse to in še več je dostopno s pomočjo Joge.

Joga nam pomaga, da smo prisotni pri vsakem opravilu, naj bo še tako samoumevno je lahko izvajanje le tega čudovita izkušnja. Joga je čiščenje hiše, je pisanje članka, je računanje, je hranjenje, je umivanje, je druženje…

Joga je življenje, je vse kar počnemo in kar smo… Joga je balzam za naš um in terapevt za naše telo…

Z Jogo negujemo ljubezen do sebe in do drugih, je nasmeh, prijaznost, iskrenost, je sprejemanje vseh miselnosti in omogoča razumevanje vsakega pogleda. Joga odpira srce, um in duha. Joga je ekspanzija fleksibilnosti telesa in uma. In kaj natančneje je JOGA? Joga ste vi, mi in vsi tisti, ki jo izvajamo. ?

NAMASTE ❤️ #danyoga

Podobni prispevki