Zakaj Joga DanYoga

Si kdaj imel/a občutek, da bi z veseljem hodil/a na jogo, pa ne veš kaj pričakovati. Velikokrat se srečujem z ljudmi, ki so zbirali pogum, da so prišli na joga podlogo in temu pravim ZMAGA.

Zapustili so svojo cono obobja in so prišli v studio. Udeležencem joge vedno povem, da joga ni tekmovanje, da joga ni šport, pač pa je spoznavanje sebe.

Včeraj sem dobila kar nekaj odličnih tem s strani udeleženk. Zaupale so mi, da je začetek najtežji, spraviti se iz kavča, polja, vrta, igrišča in se udeležiti joge, v vsej svoji fleksibilnosti, ki je na začetku prakse ni veliko in v vsej svoji fizični lepoti, za katero imajo mnogi zmotno prepričanje, da ni popolna.

Vedno pravim, da leta, spol, barva, oblika in velikost telesa ne vplivata na kvaliteto joge.

Ko oseba pride na joga podlogo ji pokažem resnično lepoto, ki jo skriva v sebi, ozavestim vadeče, da so popolni točno takšni kot so in da naj vedno strmijo k napredku. In ko so na podlogi jih ozavestim, da tekmujejo le sami s sabo- s svojim telesom in umom.

Na vadbi joge lahko vedno počivate, ko vaše telo potrebuje počitek, na vadbi joge se lahko spoznate, na vadbi joge se spreminjate na bolje- ker joga ni le vadba fizičnega telesa, pač pa pridno negujemo tudi dušo.

Spoznati sebe v vsej svoji lepoti, spoznati zmožnosti fizičnega telesa, spoznati lahkotno dihanje, spoznati, da je edini resnični trenutek tukaj in zdaj, spoznati, da si na joga podlogi popolnoma sam/a, neglede na število vadečih v studiu, se ustaviti in samo OBSTAJATI.

Namaste #danyoga

Podobni prispevki